Over de film

Anno 2022 heeft het grootste aantal mensen met een migratieachtergrond hun herkomst in Turkije. De Turkse groenteboer en slager zijn al vele jaren niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Daarentegen zijn zeer succesvolle entrepeneurs met Turkse roots nauwelijks zichtbaar.

Dat je als bi-culturele jongere ook écht miljoenen kan verdienen in de beursgenoteerde wereld, dat lijkt tot op de dag van vandaag nog een onbereikbare ambitie. Want meedoen met het spel der rijken – zonder dat je voetballer, rapper of DJ bent – is dat niet alleen weggelegd voor de witte, bevoorrechte Nederlander? Tenminste dat lijkt de beeldvorming in de media ons te willen vertellen, zeer succesvolle mensen van kleur met een academische achtergrond zien we niet of nauwelijks op TV. Als er iemand selfmade is, dan zijn het wel de oprichters en eigenaren Atilla Aytekin (1969) en Umut Akpinar (1972) van het beursgenoteerde Azerion, een miljarden onderneming gespecialiseerd in gaming en technologie. Zij zijn de eerste twee Nederlanders met een Turkse migratieachtergrond die met hun succesvolle gaming imperium, Azerion naar de beurs zijn gegaan.

Wie zijn deze mannen die tussen twee culturen zijn opgegroeid, wat is hun verhaal? Een miljoenenbedrijf opzetten, dat gaat niet over één nacht ijs. Wat drijft, emotioneert, raakt en inspireert Atilla en Umut? Wie zijn de personen achter het succes? Op wat voor manier heeft hun verleden hen gevormd? Hoe zag Umuts en Atilla’s jeugd eruit? Waarom en hoe is het hen gelukt om vanuit het niets succesvol te worden? Al zolang ze zich kunnen herinneren bewegen de mannen zich in een wereld waarin hen verteld wordt dat ze er niet thuishoren. Hoe heeft dat hun karakter beïnvloed? En hoe wordt er nu in Turkije naar dit duo gekeken, als Nederlanders?

Per direct zijn er bij ons verschillende stageplekken beschikbaar. Interesse? Klik hier voor meer informatie!

Privacy Preference Center