Wat wij doen

Human Nature Films is een creatief, eigenzinnig en dynamisch productiehuis. Wij werken vanuit de filosofie dat wij mensen met urgente, relevante verhalen een gezicht willen geven. Met film content het verschil maken, mensen raken en dialoog op gang brengen. Wij hebben een passie voor het vertellen en maken van mooie, unieke verhalen en onderscheidende, bijzondere film content. Onze makers vertellen verhalen die prikkelen en inspireren en bovenal de blik op de wereld van de kijker verruimen. Onze creativiteit en jarenlange ervaring in de media-industrie staan garant voor kwaliteit.

Ons team

Human Nature Films is continu in beweging en ziet iedere opdracht als een creatieve uitdaging. We werken met een vast kernteam van professionals en per project wordt het team aangevuld met creatieve gespecialiseerde freelancers. Voor ons allemaal geldt dat enthousiasme, drive en passie voor beeld en geluid sleutelwoorden zijn.

Mildred Roethof

Creative Director

Mildred is een ervaren maker en producent. Sinds 2011 is zij creatief directeur van het door haar opgerichtte productiehuis Pluk Media B.V. en Human Nature Films. Zij is de drijvende kracht en motor achter Human Nature Films. Na jarenlang voor diverse omroepen en productiehuizen te hebben gewerkt richtte zij haar eigen productiehuis op. Mildred coördineert alle projecten, stuurt het creatieve team aan, bedenkt formats en concepten, schrijft scripts en is zelf ook nog steeds regelmatig achter de camera en in montageset te vinden.

Bernet Crucq

Producent

Bernet Crucq werkte vanaf 2000 als uitvoerend en creatief producent en was verantwoordelijk voor meer dan 50 producties. Daarnaast schreef ze documentaire-scripts met maatschappelijk en kunstzinnig urgente thema’s in nieuwe vertelvormen en vanuit diverse perspectieven. Tegelijkertijd is engagement voor haar het uitgangspunt. Bernet is naast Mildred eindverantwoordelijk voor de dagelijkse creatieve en zakelijke coördinatie van documentaire producties. Eerder werkte Bernet aan documentaires als ‘De Matthäus missie van Reinbert de Leeuw’, ‘Het vermoorde Theater en ‘Beyond Index’.

Aliefka Bijlsma

Scenarioschrijver en creatief producent

Aliefka Bijlsma is voor Human Nature Films actief als scenarioschrijver en creatief producent. Aliefka heeft zo’n 20 jaar ervaring in de audiovisuele sector en was was Creatief Producent van de films ‘Mannen van Mars’ en ‘Zomer Zonder Mama’. Onlangs schreef zij de scenario’s voor de speelfilms ‘Zwanger & Co’ en ‘Marokkaanse Bruiloft’. Ook op maatschappelijk vlak draagt Aliefka graag haar steentje bij: zo was zij actief bij het AFK (meerjaren subsidies), zat ze in de mainstream commissie van het Filmfonds, en is ze bestuurslid van het Netwerk Scenarioschrijvers en De Auteursbond.

Anne-Mieke Semmeling

Strategisch adviseur

Anne-Mieke werkt al bijna 20 jaar aan het bevorderen van onderling begrip en samenwerking binnen grote en kleine organisaties, in de publieke en private sector. Het bouwen van bruggen, het verbinden van schijnbare tegengestelde belangen en het aangaan van coalities komen bij haar van nature. Zij denkt altijd vanuit oplossingen, met humor en sociale vaardigheden is geen enkele uitdaging te groot. Anne-Mieke is een verbinder die achter de schermen binnen Human Nature Films een belangrijke rol speelt.

Anouk Suntjens

Redacteur en junior-maker

Anouk is freelance-redacteur en junior maker bij Human Nature Films. Vanuit haar achtergrond in de antropologie en politicologie, en vanuit haar eigen eindeloze nieuwsgierigheid belicht en onderzoekt ze, zonder te veroordelen. Met een open en indringende blik op de wereld en het leven van mensen. Altijd op zoek naar ingrijpende verhalen die de echtheid van het dagelijks leven laten zien. Verhalen die doen verbazen of juist enorm herkenbaar zijn. Door haar maatschappelijke betrokkenheid en haar passie voor film en documentaire maakt zij content vanuit een kritisch oogpunt waarbij onderwerpen uit onbekende hoeken belicht worden.

Tom Bosma

Redacteur en junior-maker

Tom is als Junior Creator werkzaam bij Human Nature Films. Als filmmaker is hij altijd opzoek om zichzelf uit te dagen en zijn vaardigheden te verbeteren. Met een verleden in de bioscoop is hij altijd omringd geweest door film waardoor zijn passie en kennis voor film niet te missen is. Tom houdt ervan zijn creativiteit op nieuwe manieren toe te passen en is constant op zoek naar nieuwe inspiratiebronnen.